ΕΞΠΑ ΑΕ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ EΞΠΑ ΑΕ

Το ξύλο, είναι το δομικό υλικό πού εναρμονίζεται τέλεια με το οικιστικό περιβάλλον, με σύγχρονες η παραδοσιακές αρχιτεκτονικές. Είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για την κατασκευή οικολογικών - ενεργειακών κουφωμάτων για άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση. Οι σημερινές σύγχρονες τεχνολογικές μέθοδοι με τις οποίες παράγονται τα ξύλινα ενεργειακά κουφώματα διασφαλίζουν την άριστη ποιότητά τους, υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας, και την αντοχή τους στο χρόνο. Η ενεργειακή απόδοση του ακινήτου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κουφώματα του.
Με τα σύγχρονα ξύλινα ενεργειακά κουφώματα της ΕΞΠΑ ΑΕ συνδυάζετε εξοικονόμηση ενέργειας με την υψηλή αισθητική του φυσικού ξύλου. 

1. ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Σωστή επιλογή και επεξεργασία των πρώτων υλών. Η ξυλοκατασκευή είναι από ξυλεία δρυός κεντρικής Ευρώπης ή Μεράντι Ινδονησίας, ξηραμένη κάτω από 11° βαθμούς στα ξηραντήρια της ΕΞΠΑ.
Το αντικόλλητο ξύλο επιλέγεται και κατασκευάζεται από την ΕΞΠΑ σε εγκάρσια και οριζόντια συγκόλληση, με High-Tech γερμανικές κόλλες, αδιάβροχης συγκόλλησης.
Για τις επίπεδες επιφάνειες (ταμπλάδες, πρεσσαριστές εξώθυρες, πατζούρια ραμποτέ κτλ.) χρησιμοποιείται κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής ποιότητας της Εταιρίας “Μουρίκης”, ενώ για πρεσσαριστές εσώθυρες χρησιμοποιούνται MDF υψηλής πυκνότητας.

2. ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Οι εξειδικευμένες ξυλοκατασκευές είναι αποτέλεσμα πολύχρονης τεχνογνωσίας που εφαρμόζεται με τις πλέον σύγχρονες ηλεκτρονικές ψηφιακές μηχανές μεγίστης ακρίβειας, στις πλέον ενισχυμένες διατομές της αγοράς. Στα παράθυρα/μπαλκονόθυρες η διατομή της κάσας είναι 68 X 120mm.
Η σύνδεση μπόγια με πάνω/κατωκάσι γίνεται με μόρσο.
Η ενισχυμένη διατομή των 120mm επιτρέπει την στήριξη των πατζουριών στο ίδιο κάσωμα και έχει χώρο για τοποθέτηση ανασυρόμενης σήτας όποτε το επιθυμεί ο πελάτης.
Η διατομή του τζαμιλικιού είναι 79 Χ 75mm. Η σύνδεση μπόγια/τραβέρσες γίνεται με μόρσο. Η διατομή των 75 mm επιτρέπει διπλά περιμετρικά λάστιχα (παρεμβύσματα) και υαλοπίνακα πάχους μέχρι 36mm.
Τα περαστά πατζούρια είναι διατομής 35 Χ 75 mm. Η σύνδεση του πλαισίου γίνεται με καβύλιες εσωτερικά, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εισροή νερού στην ένωση.
Τα πατζούρια με ενιαίο φύλλο είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης της “Μουρίκης” 35 mm.
Η διατομή κάσας στις εξώθυρες είναι 70 Χ 87 mm.
Η σύνδεση μπόγια – πανωκάσι γίνεται με φάλτσο και καβύλιες Ø16mm.
Οι εξώθυρες έχουν πάχος 50 ή 60 mm. Οι περαστές έχουν πλαίσιο διατομής 130 Χ 50 η 60 mm. Οι κάτω τραβέρσες είναι ενισχυμένες 180 Χ 50 η 60 mm. Οι ενώσεις γίνονται με καβύλιες εσωτερικά 16 mm.
Οι ταμπλάδες είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης 30 ή 35 mm.
Οι πρεσσαριστές πόρτες κατασκευάζονται από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 8mm. ανά φύλλο, πρεσσαριστό σε πλαίσιο σκληρής ξυλείας (Δρύς ή Μεράντι) διατομής Χ 120mm., γεμισμένο με λευκή ξυλεία.
Οι μασίφ εσώθυρες είναι περαστές με ταμπλάδες πάχους 50mm ενώ οι πρεσσαριστές με φύλλα MDF 8mm σε πλαίσιο λευκής ξυλείας γεμισμένο με ηχομονωτική χαρτοκυψέλη με χαραγμένο σχέδιο επιλογής του πελάτη.
Οι Ψευτόκασες είναι από κόντρα πλακέ ή λευκή ξυλεία, και βαμμένες.
Τα διακοσμητικά πρεβάζια είναι μασίφ Δρύς ή Μεράντι 45 Χ 13mm.

3. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΙΚΑ

Στα τζαμιλίκια τοποθετείται μηχανισμός τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας Maco -TRICOAT, δοκιμασμένος σε γερμανικά εργαστήρια για πάνω από 60.000 ανοίγματα, και 15 χρόνια εγγύηση στην επιφάνεια βαφής.
Στα πατζούρια τα μάσκουλα, η πατζουρόβεργα και το ημιαυτόματο ανεμοστήλωμα, πατέντα της ΕΞΠΑ που τοποθετείται πάνω στο πατζούρι είναι INOX βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας.
Οι κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες 50χιλ. είναι AGB Ιταλίας και στις πόρτες 60χιλ. KFV Γερμανίας τριών σημείων με δυο περιστρεφόμενες γλώσσες.
Σιδεριές και σίδερα σε πόρτες και φεγγίτες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ οι παραδοσιακές σιδεριές καρέ είναι γαλβάνιζέ.
Στις πόρτες οι μεντεσέδες είναι ANUBA Γερμανίας, χωνευτοί στην πατούρα με έδρανα από Teflon που δεν χρειάζονται συντήρηση. Στις βαριές πόρτες και στις των 60 mm, τοποθετούνται ANUBA Triplex, βαρέως τύπου ρυθμιζόμενοι σε τρεις διαστάσεις με προδιαγραφές για δημόσια κτίρια της Γερμανίας.

4. ΒΑΦΗ High–Tech

Η επεξεργασία όλων των επιφανειών γίνεται σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της εταιρείας χρωμάτων Polistuc (όμιλος Sirca) Ιταλίας σε ειδικά κλιματιζόμενο χώρο με οικολογικά ακρυλικά υδροχρώματα των αποχρώσεων RAL προδιαγραφών εξωτερικής χρήσης.
Η ποιότητα της βαφής έχει ξεκινήσει με την μελέτη και σχεδιασμό των κοπτικών εργαλείων για τα προφίλ (αποκλειστικά φτιαγμένα για την ΕΞΠΑ), και συνεχίζεται καθημερινά με τη χρήση οξύτατων μαχαιριών, ώστε η πρωτογενής επιφάνεια να αποτελεί σίγουρη βάση για την επάλειψη των χρωμάτων.

Η διαδικασία βαφής περιλαμβάνει τα σταδία:

i) Σχολαστικό φινίρισμα με το χέρι με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια.
ii) Βούτα των κουφωμάτων σε μπάνιο ασταριού και μυκητοκτόνου.
iii) Πρώτη επίστρωση χρώματος, έλεγχος ποιότητας, και βελτιστοποίηση της επιφάνειας.
iv) Τελική επίστρωση χρώματος.

5. ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

Οι υαλοπίνακες είναι πιστοποιημένοι ενεργειακοί Ug 1.1 W/(m2.K) πάχους 27 mm. (διάταξη 4 –18Argon– 5). Δυνατότητα επιλογής και άλλων διατάξεων μέχρι 36mm ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
Περιμετρικά στην πατούρα τοποθετείται ηχομονωτικό σφουγγαράκι και η στεγανοποίηση γίνεται με υψηλών προδιαγραφών σιλικόνες Γερμανίας.

6. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες φέρουν περιμετρικά διπλά, θερμοπλαστικά, ενισχυμένα λάστιχα (παρεμβύσματα) Γερμανίας. Οι τρύπες στους νεροχύτες φέρουν προστατευτική ανάγλυφη πλακέτα που εμποδίζει το φράξιμο του από έντομα.
Οι εξώθυρες φέρουν περιμετρικό λάστιχο στην κάσα, ενώ κάτω τοποθετούνται υδατοανεμοφράχτες από βέργα αλουμινίου στο οποίο εφαρμόζει το φύλλο με ειδικό πλατύ λάστιχο.
Οι πόρτες των 60χιλ. έχουν διπλά λάστιχα. Οι εξώθυρες, στην όψη κάτω φέρουν νεροσταλάκτη.

7. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Τα κουφώματα της ΕΞΠΑ μοντάρονται και δοκιμάζονται στο εργοστάσιο και φτάνουν έτοιμα στην οικοδομή, αφού αυτή έχει βαφτεί. Κατά κανόνα στη οικοδομή έχουν τοποθετηθεί βαμμένες ψευτόκασες από την ΕΞΠΑ. Η στήριξη των κουφωμάτων γίνεται περιμετρικά με βίδες πάνω στην ψευτόκασα και κατά τρόπο που δεν αλλοιώνεται η αισθητική του κουφώματος.
Η στεγανοποίηση του αρμού μεταξύ κάσας και σοβά γίνεται με υψηλών προδιαγραφών ελαστικό, ακρυλικό στόκο Γερμανίας. Εσωτερικά τοποθετούνται διακοσμητικά πρεβάζια, τα οποία στηρίζονται στην κάσα με τρόπο που δεν αλλοιώνεται η αισθητική.

8. AFTER SALES SERVICE

Μετά την τοποθέτηση η ΕΞΠΑ με μεγάλη συνέπεια και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είναι πάντα κοντά σας με το εξειδικευμένο προσωπικό της προσφέροντας πρόθυμα τις υπηρεσίες της.

9. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Τα κουφώματα συνοδεύονται με 12ετη εγγύηση στην ξυλοκατασκευή από Ξυλεία Δρύς η 10ετη εγγύηση στην ξυλοκατασκευή από Ξυλεία Μεράντι.
Η εγγύηση στους μηχανισμούς Maco ανέρχεται σε 3 χρόνια.
Στη βαφή με οικολογικά ακρυλικά υδροχρώματα των αποχρώσεων RAL εξωτερικής χρήσης η εγγύηση ανέρχεται σε 5 χρόνια.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αν επιθυμείτε να μιλήσετε με έναν από τους ειδικούς μας για το έργο σας, ή να κανονίσετε ένα ραντεβού για να επισκεφτείτε το εκθεσιακό μας χώρο, επικοινωνήστε μαζί μας και σύντομα θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Διεύθυνση 

ΕΞΠΑ ΑΕ
Αρχίλοχος
Πάρος, ΤΚ 84400
Κυκλάδες

Επαφή 

E  : info@expa-sa.gr
T  : +30 22840 41439 / 42542
F  : +30 22840 41983